< In voorbereiding

BLK14

Van Bekkum Projecten BV ontwikkelt in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, BLK14 aan het Stationsplein in Vathorst. De locatie van BLK14 ligt aan het Stationsplein en aan het einde van de route door het winkelcentrum. Hiermee maakt het onderdeel uit van deze verzonnen geschiedenis; De drie Hanzesteden die vanaf Vathorst het snelst te bereiken zijn over het spoor hebben in het verleden hun eigen pakhuis vlakbij het station gebouwd. De drie pakhuizen, Kampen, Zwolle en Harderwijk, hebben elk hun eigen kleur baksteen en zijn aangevuld met een verbindend donkerder metselwerk volume en een apart bergingenblok. In de plint van dit bergingen blok is ruimte gereserveerd voor een coffeeshop aan het stationsplein.


Binnen het totale gebouw dat is ontstaan is een ontwerp gemaakt voor 36 appartementen. De pakhuizen zorgen voor de geleding van het gebouw, dit geeft maat en schaal. De verschillende Hanzesteden geven de inspiratie voor de vormgeving van de pakhuizen.

In het souterrain van het appartementenblok bevinden zich parkeerplaatsen. Door het hoogteverschil in het terrein manifesteert dit souterrain zich over een deel van het voetpad aan de Veenweg als een verdiepingshoge gevel. De gevel aan dit voetpad wordt deels uitgevoerd in Braziliaans metselwerkverband (met daarachter staalgaas). Zo loopt de voetganger niet langs een dichte gevel en komt er ’s avonds gefilterd licht vanuit de garage naar buiten op straat. Bijkomstigheid is dat er zo een natuurlijk geventileerde parkeerstalling ontstaat.

Ontwikkeling: Van Bekkum Projecten BV

 

Architect: BRON Architectuur, Amersfoort

 

Realisatie: Bouwonderneming Van Bekkum BV

 

In de overige parkeerplaatsen wordt voorzien op het achter gelegen terrein. Op dit parkeerterrein wordt het nodige groen ingepast, waaronder grote bomen en struiken.
Om de hekken aan de galerijen minder repeterend en rigide te maken worden in een willekeurig patroon geperforeerd stalen platen als hekwerk toegepast, als afwisseling op het stalen strippen hekwerk.
Daarnaast worden er in het hekwerk, tegenover de woning toegangsdeuren, een plantenbak opgenomen. We nodigen de bewoners uit om de galerij gevel te voorzien van groen.
In het gehele ontwerp is onze voorliefde voor metselwerk terug te vinden. Het Braziliaanse metselwerk in de plint, het metselwerk in reliëf, zowel als textuur als in de grafische
behandeling van de gevel.
Maar zeker ook in de metselwerk letters en patronen die in de gevel af te lezen zijn.

 

Bekijk andere projecten

CPO DROOMCOLLECTIEF BEEKDAL
Op het terrein van het voormalig Sportfondsenbad worden de komende jaren vier kleinschalige appartementengebouwen, zogenaamde urban villa’s, gebouwd. CPO vereniging Droomcollectief Beekdal heeft na het winnen van de selectie voor een van de vier gebouwen een ontwerp ...
 
DEN BERGH
Plan Den Bergh wordt het nieuwe dorpshart van Soesterberg. Met ruimte voor horeca en maatschappelijke functies, maar ook een bijzondere plek om te wonen. In plan Den Bergh worden appartementen en penthouses gerealiseerd. Eigentijdse woningen met ruimte voor specifieke woonwensen. ...
 
POPPIES
Circulair, duurzaam, sociaal, ruimtelijk en flexibel. Maar een paar van de vele termen die het bijzondere project Poppies beschrijven. Poppies wordt ontwikkeld door Edwin Oostmeijer projectontwikkeling en zal medio begin 2020 worden gerealiseerd door Van Bekkum. Het project omvat ...
 
 
 

Op zoek naar betrokken bouwers?


Of volg ons op social media